WELKOM

Bewegen moet!


Sport en spel met lotgenoten in een ontspannen sfeer versterkt het zelfvertrouwen waardoor een gezond en normaal maatschappelijk leven mogelijk wordt. Ook voor mensen met hartproblemen.

De Stichting Hibhoppers, opgericht in 1998 in Wageningen, biedt recreatiesport speciaal voor mensen met hartproblemen. Zij kunnen onder deskundige en bevoegde leiding* een verantwoorde inspanningsbelasting opbouwen en consolideren. In een veilige omgeving wordt de lichamelijke conditie en het vertrouwen in het eigen lichaam versterkt. Plezier in het spel en de omgang met lotgenoten spelen daarbij een belangrijke rol.

De deelnemers zijn niet alleen inwoners van de Gemeente Wageningen maar ook woonachtig in de omliggende gemeenten waardoor de Stichting Hibhoppers een belangrijke rol vervult in de regio Neder-Rijn.

De sportgroep komt wekelijks in Wageningen bijeen. De sport- en spelvormen zijn aangepast aan de mogelijkheden binnen de groep, waarbij verantwoord bewegen voorop staat. Het programma bestaat uit inlopen, diverse grondoefeningen en een wekelijks wisselend recreatief sport-spel. Na afloop is er een moment voor koffie of thee met soms een kleine traktatie door een jarige. De onderlinge betrokkenheid is groot, slechts zelden wordt de deelname zomaar beëindigd.

Hebt U interesse om mee te doen met de Hibhoppers? Bekijk de foto’s op deze website en lees de ervaringen van onze deelnemers. Alle hartpatiënten en ex-hartpatiënten uit de regio, ongeacht hun sportieve ervaring, andere activiteiten en overige interesses, zijn van harte welkom en kunnen geheel vrijblijvend een keer komen kijken en meedoen. De sportzaal “De Aanloop” is gelegen in de wijk Noordwest, Hooilandplein 1, 6708 TR Wageningen. De bijeenkomsten zijn op maandagochtend van 10.45 tot 11.45 uur. Het sportseizoen van de Hibhoppers loopt van september t/m juni van het volgende jaar.

Voor meer informatie kunt U met ons contact opnemen via info@hibhoppers.nl en krijgt u zo spoedig mogelijk bericht terug.
*De sportleiding van de Hibhoppers is door de Hartstichting opgeleid in het gebruik van het speciale programma ‘Hart in beweging’.  Bij de sportactiviteiten zijn altijd twee personen aanwezig die in het bezit zijn van het reanimatie (AED) diploma.
Door het aankomende pensioen van de begeleidster en het afnemen van het ledental
zijn we genoodzaakt de stichting per 1 juli 2021 op te heffen.