Druk op pijl voor volgende pagina
pagina 2
Sportieve Hibhopvrienden,

In 2015 kreeg ik op 51-jarige leeftijd geheel onverwachts een hartstilstand. Dankzij alerte reacties van mensen ter plaatse ben ik toen succesvol gereanimeerd en later geopereerd. Ondanks deze fantastische hulp waardoor ik het kan navertellen heb ik er ernstig hartfalen eraan overgehouden. Daarom was ik na mijn revalidatie vast besloten te blijven bewegen. Heel belangrijk voor hartpatiënten!!

Bij de Hartstichting heb ik aangeklopt met de vraag: waar kan ik onder begeleiding gaan bewegen? Ik werd doorverwezen naar de Hibhoppers in Wageningen.
Na contact te hebben gemaakt met Vera Haanappels de secretaris van de Hibhoppers,
volgde een uitnodiging om te komen kijken teneinde een beetje van de sfeer te proeven.

Tijdens de eerste kennismaking werd ik hartelijk ontvangen door secretaresse Vera, sportleidster Helma en acht fanatieke Hibhoppers. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel. De les is opgebouwd uit vijf elementen: de warming-up, oefeningen op de mat, spel met de groep, cooling-down en ter afsluiting een gezellig rondje koffie. Het speciale van dit gezelschap is dat ondanks verschil in leeftijd en vermogen tot bewegen iedereen wordt gerespecteerd.

Al drie jaar sport ik hier met veel plezier. Wekelijks weet Helma ons weer op een verrassende manier uit te dagen, wat gepaard gaat met haar uiterste waakzaamheid. Daarnaast wordt er veel gelachen. De mix die de Hibhoppers biedt is voor alle hartpatiënten die het nut van bewegen en samenzijn willen ervaren een absolute aanrader!!

Hans Berkel